Locatie


Plan uw Route Waagnatie Expo & Events ligt in een stadsdeel in volle ontwikkeling. Dat kan de bereikbaarheid beïnvloeden. Wij brengen u op deze website zo goed en zo snel mogelijk op de hoogte van gewijzigde verkeerssituaties. Maak indien mogelijk gebruik van het openbaar vervoer of de fiets.

Met de Vélo
Het dichtstbijzijnde Vélo-station is in de Amsterdamstraat.
Meer informatie op www.velo-antwerpen.be.

Met de tram
Tram 7 (van Mortsel via Nationale Bank naar Sint-Pietersvliet), afstappen aan eindhalte Sint-Pietersvliet. (1 km wandelen)

Met de bus
Bus 17 (van Wilrijk via Centraal Station naar Rijnkaai), afstappen aan eindhalte Rijnkaai. (400 m wandelen)

Met de trein
Vanuit het station Antwerpen Centraal geraak je gemakkelijk tot het museum. Stap het station uit langs de kant van de Pelikaanstraat. Neem bus 17 (naar Rijnkaai), afstappen aan eindhalte Rijnkaai (400 m wandelen). Dienstregeling kan je terugvinden via www.nmbs.be.

Met de hop-on hop-off bus
Vertrekt (ondermeer) aan het Astridplein en rijdt tot aan de ingang van het Red Star Line Museum.

Met de auto
Navigatie : Gebruik op uw navigatiesysteem enkel de straatnaam "Rijnkaai"

Waagnatie Expo & Events is volledig toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Een rijke geschiedenis

Enkele eeuwen geleden werden op het Eilandje in Antwerpen meerdere kanalen aangelegd. Door die verbinding met de Schelde kwamen in de 16de eeuw de Antwerpse bierproductie en zijn export voorgoed op gang. Langs één van deze kanalen, de Brouwersvliet, vestigden zich maar liefst 16 brouwerijen. Het centraal gelegen waterhuis voorzag alle brouwerijen van drinkbaar water. Daarvoor werd zuiver water aangevoerd via een 7 km lang kanaal vanuit een rivier boven Antwerpen. Dat was noodzakelijk vanwege de slechte kwaliteit van het brakke Scheldewater.

Antwerpen bierstad
Later werd de naam Waterhuis gewijzigd in Brouwershuis, dat nu als biermuseum wordt ingericht. Op die plaats vertrokken toen de bierkarren en werden wat verder de schepen geladen. Die voeren, even voorbij de Waagnatie, de Schelde op, op weg naar diverse bestemmingen. De keuze om Waagnatie Expo & Events als locatie voor BrouwPlus te gebruiken, sluit dus aan bij de rijke traditie van Antwerpen als bierstad.

Van havenloods tot expohal
De Waagnatie is een authentieke havenloods, waarin de lading van schepen gelost en opgeslagen werd. De hallen worden nu gebruikt als evenementenlocatie voor beurzen, congressen, modeshows, concerten enzovoort. De meer dan 5000 m² oppervlakte geeft BrouwPlus een extra dimensie. U vindt er alles en meer om uw eigen micro-brouwerij op te starten. Met zijn ruime parking, unieke ligging, boeiende architectuur en rijk verleden, is Waagnatie Expo & Events de ultieme locatie voor BrouwPlus.

Waagnatie